2014-05-26 16:34:53• hírek • Szatmar.ro

Családias hangulat, jó közösség – válaszd a Refit!

A Szatmárnémeti Református Gimnázium nagy szeretettel várja a diákokat. Kilencedik osztályban három osztály indul, ebből a teológia profilra május 26.-án és 27.-én lehet jelentkezni. Tudomásul szolgál azok számára, akik ezt a szakot választják: bibliaismeretből és énekből a felvételi vizsga 29.-én 15 órakor kezdődik. Hogy miért is érdemes ebbe az egyházi iskolába jelentkezni? Pár volt refist és jelenleg ott tanuló diákot kérdeztünk erről:

Király Lajos lelkipásztor: A református gimnázium folytatása volt annak a hétköznapokban megmutatkozó keresztyéni életnek, amit a gyülekezetben és a családban megtapasztaltam. Ugyanakkor adja azt a többletet, amit a keresztyén kultúra nyújthat.

Czibere Zoltán tanár: Jó volt diáknak és jó tanárnak is itt lenni. A tanári kar jó tanácsokkal látott el. Az áhítatokon bátorításokat kapunk és más osztályokkal is megismerkedhetünk. Ugyanakkor sok rendezvényen is részt vehetünk.

Máthé Gabriella tanítónő: Azért ajánlanám mindenkinek a református gimnáziumot, mert ez olyan, mint egy családi otthon. Amikor ide jártam, mindig vártam az iskolai időszakot, hamar eltelt itt az idő. A diákok olyanok, mintha testvérek lennének, vigyáznak a nagyok a kicsikre, óvják őket.

Mekker Melinda tanítónő: Közel húsz éve tanultam itt. Az volt a vágyam, hogy visszajöjjek ide dolgozni. Mindenki mindenkire figyel, ismerik egymást. Ajánlani tudom a református gimnáziumot mindenkinek, aki egy második otthont keres magának.

Kánya István

Kánya István projektvezető: Három dolgot szeretnék kiemelni: az első a hitbeli nevelés, a második a színvonalas oktatás és a harmadik, ami számomra nagyon nagy élmény volt, a családias hangulat. A hitbeli nevelés azért fontos, mert eljön az életnek olyan pontja, amikor érezni fogja ennek a szükségességét, hasznát, segítségét.

Kovács Adél diák: Ötödik éve járok ide. Jó a közösség, imával kezdjük a napot. Szeretem a heti két áhítatot, amikor együtt van az egész iskola.

Nagy Ábel diák: Jó iskola, mindenkinek ajánlani tudom, mert a tanárok nagyon kedvesek, odafigyelőek és foglalkoznak a gyerekekkel. Felkészítenek az életre.

Genda Ágnes Bernadett diák: Nemrég jöttem át ebbe az iskolába. Ennek örülök, mert rengeteG programon vehetünk részt, szervezhetünk eseményeket. Ez pedig csapatépítő. Úgy érzem, itt fejlődtem az idegen nyelvek tanulásában, szeretem az angolt. Olyan itt, mintha egy pillanat alatt eltelne a nap.

Pop Titus diák: Én azért választottam ezt az iskolát, mert családias a hangulat, személyes és megértő. Nem diszkriminálnak azért, mert más körülményekből jön ide valaki. Mások is ajánlották nekem, én is ajánlom másnak.

Bota Krisztina diák: Lassan nyolcadik éve, hogy ebbe az iskolába járok. A tanárok nemcsak az anyagot adják le, hanem foglalkoznak a jellemünkkel, fejlődésünk érdekében mindent megtesznek. Az áhítatok alatt közel kerülünk Istenhez és egymáshoz.

Csatári Lejla diák: Az iskola vallási jellegű, ami mindenképpen többlet. Szeretek ide járni.

Sámi Zsuzsa

Sámi Zsuzsa diák: Szeretem az itteni társaságot és a tanárokat. Minden olyan diáknak, aki tanulni és szórakozni is szeretne, ajánlom a Szatmárnémeti Református Gimnáziumot.

Moldován Krisztina diák: Ez az iskola segít, hogy a jövőben Isten mellett megvalósítsuk álmainkat.

Bartók Boglárka diák: Mind a két testvérem idejár. A tanárok viccesek, jó osztályközösség vagyunk, összetartunk.

Szénás Zalán diák: Azért jó refisnek lenni, mert ugyan vegyes élményeim voltak, de azt a lelki többletet, amire szükségem volt, itt mindig megkaptam.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: